Friday, May 28, 2010

jangan pernah salahkan CINTA

Binatang tak boleh jadi manusia,
tetapi manusia boleh...jadi binatang.

Ini perbuatan mereka.
KEJAM . SEDIH . KESAL

Tak mampu untuk aku suarakan perasaan ini. aku terpanggil untuk menulis tetang ini. aku tak berhak mengkritik perbuatan mereka. Hanya hati kecil aku bersuara,"Tahu buat tahulah tanggung".
Entri aku suara hati aku. siapa mahu sanggkalkan itu?. Bagi aku CINTA tak bersalah yang bersalah adalah manusia yang berCINTA itu.


Kerendahan segala ilmu(islam terutama) faktor mereka berbuat demikian. Bila nafsu memperhambakan diri, akal fikiran menjadi sebodoh-bodohnya.*maaf kasar. Aku cuma terkilan,mereka sebenarnya bole berfikir di luar kotak untuk tidak bertindak sedemikian tetapi mungkin kerana mereka berserak rasa, perasaan menghantui diri,terus kekejaman itu dilakukan. Bertujuan mahu menutup aib diri dengan menbuang manusia yang sifar dosanya, akhirnya meraka sendiri meruntuhkan maruah diri sambil dihadiahi dosa yang tak tertanggung.

Jika bayi yang dibuang tadi lahir sempurna seperti ini,
secomel ini alangkah BAHAGIA hidup.

Tamadun manusia bermula dari manusia kecil ini. Maka, lahirlah bayi yang sempurna kejadiannya, halal caranya dan yang diredai Allah. Supaya tamadun yang sentiasa berkembang itu kekal sempurna atas keredaan Allah selamanya.


Moral : "Never make a decision based upon an emotional rreaction. Always give yourself time to cool off before u make a decision. Pray for ALLAH is the only way to get the REAL decision. Insyaallah.


p/s: Ya Allah, jauhkan aku daripada melakukan perbuatan kejam ini(dari mulanya). perbuatan yang merobohkan maruah diri,keluarga ini akan aku jauhkan SEJAUH-JAUHNYA.
Mohon doaku sentiasa deberkati-MU.


No comments:

Post a Comment